René

Geboren in Geleen. Later verhuisd naar Holtum. In Sittard de middelbare school doorlopen. Via Eindhoven, ‘s-Hertogenbosch, Sprang-Capelle en Wijchen in Nijmegen geland.
In de jaren 70 en 80 van de 20ste eeuw als free lance fotograaf verbonden aan o.a. het Agrarisch Dagblad, Het PON in Tilburg, de provincie Noord-Brabant. Voor het energie tijdschrift Allicht naast fotografie ook de vormgeving. In de Wijchense periode heel wat uren in een 1-uur foto-afdruk service winkeltje gewerkt. Eind tachtiger jaren begon een periode als huisman (drie dochters), waardoor een en ander wat op de achtergrond raakte.
Daarna een carrière in de IT als applicatie- en netwerkbeheerder (en ook helpdesk) bij een papiergroothandel in Wijchen/Nijmegen.

In deze tijd begon ook de fotografie weer te kriebelen.
Na boventallig te zijn geworden bij de papiergroothandel, ligt de focus weer meer op fotografie, waarbij ik de overstap naar digitaal heb gemaakt. Af en toe heb ik nog heimwee naar het werken in de donkere kamer. Maar ja, tijden veranderen, en het medium verandert dus ook.

Als ik fotografeer, ben ik in mijn element. Het is zo leuk om te doen! Ik merk dat er een verdieping in mijn werk aan het ontstaan is.

De laatste jaren is er een verschuiving gaande in mijn fotografie: er komt meer focus op portretten. Ik heb ervaren dat mijn liefde, mijn passie eigenlijk hier ligt, met name bij de door mij zo genoemde pure portretten. Ik streef naar natuurlijke, pure portretten. Ik geniet er intens van als ik die portretten mag maken. Ik houd van een simpel decor: bijvoorbeeld een zwarte achtergrond, zodat de aandacht echt naar de persoon gaat. Er is nog een wereld te ontdekken!
Ik ben van mening dat een goed portret alleen maar ontstaat uit de samenwerking tussen model en fotograaf. Het is dus niet alleen mijn verdienste als een portret goed is, maar de credits horen wel degelijk ook bij de geportretteerde!

Integere fotografie, de mens als mens, daar gaat het mij om. Ik laat het gelikte graag aan Hollywood over.

Dus, wil je een mooie portretfoto, maak dan met mij een afspraak! Samen maken we er iets moois van.