René

Geboren in Geleen. Op tien jarige leeftijd verhuisd naar Holtum. In Sittard de middelbare school doorlopen. Via Eindhoven, ‘s-Hertogenbosch, Sprang-Capelle en Wijchen in Nijmegen terecht gekomen.
In de jaren 70 en 80 van de 20ste eeuw was ik als free lance fotograaf verbonden aan o.a. het Agrarisch Dagblad, Het PON in Tilburg, de provincie Noord-Brabant. Voor het energie tijdschrift Allicht deed ik naast fotografie ook de vormgeving. Ook heb ik heel wat dagen in een 1-uur foto-afdruk service winkeltje gewerkt. Eind tachtiger jaren begon een periode als huisman (drie dochters), waardoor een en ander wat op de achtergrond raakte.
Ik rolde daarna in een carriere in de IT als applicatie- en netwerkbeheerder (en ook helpdesk) bij een papiergroothandel in Wijchen/Nijmegen. In deze tijd begon ook de fotografie weer te kriebelen.
Na boventallig te zijn geworden bij de papiergroothandel, ligt mijn focus weer meer op fotografie.
Ik geniet daar erg van.

De laatste jaren is er een verschuiving gaande in mijn fotografie: er komt meer focus op portretten. Ik heb ervaren dat mijn liefde, mijn passie eigenlijk hier ligt. Ik geniet er intens van als ik portretten mag maken. Ik streef naar natuurlijke, pure portretten. Ik houd van een simpel decor: bijvoorbeeld een zwarte achtergrond, zodat de aandacht echt naar de persoon gaat.

Integere fotografie, de mens als mens, dat vind ik belangrijk!

Dus, wil je een mooie portretfoto, maak dan met mij een afspraak!


Lees ook dit artikel.