Over

René Maagdenberg, fotograaf

Deze site gaat over fotografie. Al op jonge leeftijd heb ik een camera gekocht, een Oost-Europese voor 10 gulden. Er ging rolfilm in, en door een masker te gebruiken kon je kiezen of je twaalf 6×6 foto’s maakte, of 16 foto’s op 4×4 formaat. Naderhand werden de camera’s beter. De laatste camera voordat een spiegelreflex werd gekocht, was een Minox. Door deze camera werd ik weer zó erg enthousiast, dat ik meer wilde. Dat meer werd een Minolta X500. Later kwam daar nog bij de Minolta SRT-101b. De laatste tweede camera werd uiteindelijk de Minolta XD 7. Met deze camera’s heb ik met veel plezier gefotografeerd. Het kwam een beetje als een schok toen Minolta overgenomen werd door Sony, en als merknaam verdween…Ik rolde in de IT, waardoor de camera’s min of meer aan de wilgen gehangen werden. Maar met de komst van goede digitale reflex camera’s begon het weer te erg te kriebelen. Via de Canon EOS 350D en de Canon EOS 400D ben ik nu aangeland bij de Canon EOS 6D. Ik fotografeer weer met veel plezier. In landschappen en stadschap lag mijn focus. De laatste jaren echter ben ik meer en meer geïnteresseerd geraakt in portret werk. Een uitdaging voor mij, maar ik bleek het erg leuk te vinden. Vooral in mijn niche: het pure portret – Portrait Pur. Lees dit voor wat achtergrond informatie, en kijk vooral ook in de galerie!
Maar eigenlijk vind ik alles leuk, en een uitdaging, om te fotograferen.

Image

In de IT heb ik me met netwerk- en applicatiebeheer en gebruikersondersteuning bezig gehouden. Hierbij heb ik me met name ontwikkeld in Acces en Excel. Het puzzelen om een mooie oplossing te maken vind ik nog steeds erg leuk. Het is mooi om mensen weer vooruit te kunnen helpen en ze iets te leren.

Image
Spiritualiteit is een volgend interessegebied. Het geeft me een rustpunt in de hectiek van de dagelijkse wereld. Het is goed om regelmatig tijd voor jezelf te nemen en eens te kijken waar je staat, en hoe je daarin staat. Maar pas op voor navelstaren!

Aan spiritualiteit gerelateerd is mijn fascinatie voor de Katharen. Deze christelijke groepering is in de dertiende en veertiende eeuw vernietigd door de katholieke kerk van Rome. In eerste instantie probeerde men door een militaire operatie (de Albigenzer Kruistocht) de Katharen en sympathisanten te vernietigen. Toen Rome hierin niet slaagde, is de inquisitie ingezet. En uiteindelijk slaagde Rome er in om een open, vrije en bloeiende cultuur te vernietigen.

Image

En dan nog het beeldverhaal, de strip. Favoriet is o.a. André Franquin, die met Sproetje en Fantasio (later als Robbedoes en Kwabbernoot vertaald), de Marsipulami, en natuurlijk Guust Flater de Belgische strip naar een hoogtepunt heeft gebracht.