Lees dit ook: Waarom bloot op de foto?

Voortbordurend op het thema van Portraits Purs, is een nieuw project ontstaan:

Les Couples.

Het project omhelst portretteren van koppels in een zelfde setting en intentie als Portrait Purs. Een koppel kan een liefdeskoppel zijn, maar ook bijvoorbeeld een moeder/vader – kind koppel, twee sportmaatjes, vrienden, vriendinnen, twee mensen met een gedeelde hobby, enz. Alles waar twee mensen een binding hebben, kan binnen het project vallen.

De leeftijd voor deelname is minimaal 21 jaar.

Ook voor dit project geldt: het gaat om de echte mensen in relatie met elkaar. Daarom geen kleding, make-up, kunstnagels, nagellak e.d., en ook nauwelijks tot geen retoucheringen.

Waarom zonder kleding?

Tijdens Portraits Purs heb ik gemerkt dat ik dichter bij de mens kom als die bloot is dan als ze kleren aan heeft. Kleding geeft toch een houvast, een afscherming. Valt dit weg, dan wordt de mens op zichzelf terug geworpen. Na aanvankelijke terughoudendheid en verlegenheid, laat men dit los, en komt de “ware aard” meer in beeld. Dit vertaalt zich ook in de portretten.

Dat is wat ik nastreef. Het bloot zijn is dus geen doel op zich, maar in mijn visie voor dit project een voorwaarde om de portretten te kunnen maken.

De setting is wederom eenvoudig, om zo weinig mogelijk van de persoon af te leiden:

  • een neutrale (grijze of zwarte) achtergrond.
  • Een kruk “om mee te spelen” in de setting.
  • Eventueel een voorwerp dat symbool staat voor de relatie tussen de twee personen.

Met twee personen ontstaat een heel andere dynamiek dan met één persoon. Ook maakt het de uitdaging, zowel voor mij, als voor de modellen, groter.

Ik ben benieuwd hoe dit uit gaat pakken!

Als tegemoetkoming in de kosten vraag ik een kleine bijdrage van € 50,00 per stel.

Lees dit ook: Waarom bloot op de foto?

Naar de foto's

Je naam (verplicht)

Je e-mail (verplicht)

Je telefoon (mobiel) (verplicht)

Onderwerp

Jouw bericht


Naar de foto's